naturism

Naturismen är en av de största religionerna i Hult. Enligt den så är naturen besjälad, och det finns ett flertal andeväsen som man ska hålla sig på god fot till. Detta görs bäst genom ett litet symboliskt offer. De anser ochså att alla är lika mycket värda, vare sig de är människor, mutanter eller muterade djur.

Rådare – De viktigaste av alla naturandarna. De råder och vakar över sina respektive objekt (berg, skogar, sjöar, floder). Det är de om ansvarar för att naturens ordning bibehålls. De kan skänka tur eller otur till folk i deras domän och blidkas lättast med gåvor av mat.

Gobbare – Omkringvandrande småvuxna varelser som tycker om att ställa till med besvär. De lever oftast i grottor, men kan hemsöka hem där de bland annat kan slå i kastruller, dra av folk täcket när de sover, flytta möbler om natten, banka på dörren för att sedan springa sin väg och ställa till med allmän oreda.

Långemen – Mycket långa och smalt byggda men med likblek hud. De håller sig hellst till djupa skuggor och det sägs att de rövar bort barn om nätterna.

Flodamannen och Skogsfrua – Mycket klocka och attraktiva väsen som lever djupt inne i vildmarken. Många är de som har sökt deras hjälp och råd. Det händer även att de under sommaren förför ensamma vandrare med hjälp av sång eller musik. De kännas lättast igen på deras ihåliga ryggar.

Vittjabarn – Dessa osaliga barn har sjuklig grå hud, svarta hål istället för ögon, mun och kinder. Det sägs att man drabbas av otur om man hamnar i deras skuggor.

Bysar – En byse är en liten ande med en förtrollande lykta. De kan visa folk vägen eller locka dem att gå vilse, så det gäller att vara snäll mot dem.

Mylingar – Lever på att äta minnen. Om man har otur så kan man glömma bort djur, familjemedlemmar eller sitt eget namn.  De kan även ta på sig ansiktena från de personer vars minnen de har slukat.

 

naturism

Mutant: Norrsken Ximnipot69