sjohaxa

Sjöhäxan från Hulins havet

Väldigt lite är känt om denna märkliga varelse, få sjömän har levt för att berätta om deras möte, och dom som gjort det berättar skräck historier hur folk blir galna och hur en märklig grön mossa börjar äta upp allt ombord.

En del människor verkar reagera kraftigare än andra på Sjöhäxans sång, framför allt verkar dom onda psimutanterna vara i maskopi med Sjöhäxan.

Thrim en sjömutant som överlevde när Sjöhäxan anföll hans prom Trikadoren när han var påväg med en last med virke till Optika Termos berättar hur en av deras skeppspojkar Gusten helt plötsligt blev som förbytt, Gusten gick fram till Kapten Skunk och med bara en hand på Kapten Skunks arm så verkade det som Gusten tömde honom på all kraft. Sen började Gusten döda bestättningen en efter en, ingen av oss verkade ens kunna träffa pojken och han hade fått onaturlig styrka. Det var hans styrka som räddade mig, jag trodde min stund var kommen när Gusten slog ner näven i promen.  Jag skämtar inte Gusten slog så hårt att han klöv båten och jag flög som en Pipsvängare genom luften och landade i vattnet.

Hulin Rederiet förnekar all kändedom om Sjöhäxan och menar att det bara är sjömäns fylle drömmar som skapat dessa spökhistorier.

 

sjohaxa

Mutant: Norrsken Tali